Zonneboiler

De omvormer

Ontdek de omvormer van SolarEdge

Het Volthera PVT-systeem bestaat uit componenten van de hoogste kwaliteit. Al deze onderdelen zijn volledig plug & play opgebouwd en kunnen eenvoudig op elkaar worden aangesloten zodat deze optimaal werken. Een van de onderdelen van het Volthera systeem is de omvormer van SolarEdge.

Wat is een omvormer?

De zonnepanelen omvormer zorgt ervoor dat de stroom die boven op het dak door de zonnepanelen wordt opgewekt, daadwerkelijk binnen gebuikt kan worden. Gelijkstroom die wordt opgewekt op het dak wordt met behulp van de omvormer omgezet naar wisselstroom. Dit is de stroom die je nodig hebt voor jouw apparaten.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen omvormers op de markt. Voor het Volthera systeem wordt er uitsluitend gewerkt met het merk SolarEdge.

Omvormer

De voordelen van de zonnepanelen omvormer SolarEdge

Een van de grootste voordelen, en een van de redenen, waarom Volthera met het merk SolarEdge werkt is dat je met SolarEdge maximaal vermogen uit elk zonnepaneel haalt. Een onderdeel van het SolarEdge systeem zijn namelijk de power optimizers. De power optimizers zitten achter ieder PV-paneel of PVT-paneel. De optimizers communiceren ieder afzonderlijk met de omvormer. Een groot voordeel hiervan is dat wanneer er vermogensverlies optreedt door bijvoorbeeld bladval, vervuiling of schaduw dit geen effect heeft op de werking van het gehele systeem. Elk paneel produceert dus maximale energie en vermogensverlies wordt voorkomen.

Met behulp van het SolarEdge monitoringsplatform kun je de omvormer van je zonnepanelen uitlezen. Op deze manier kun je de prestaties van elk PV-paneel in je Volthera systeem in de gaten houden en je investering op langer termijn veilig stellen. Het monitoringsplatform is inzichtelijk vanaf elke computer, smartphone of tablet. Ook geeft het systeem een automatisch signaal bij storingen die op deze manier tijdig kunnen worden verholpen.

Ontdek meer voordelen van SolarEdge

  • Met SolarEdge haal je maximaal vermogen uit je zonnepanelen.
  • Er is slechts één apparaat nodig voor monitoring en het management als energieopslag.
  • Het systeem kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.
  • SolarEdge biedt tot slot veiligheidsoplossingen tegen elektrocutie en brandgevaar, daarnaast is het systeem uitgerust met een vlamboog detectie.

Kortom, zonder omvormer functioneren je zonnepanelen niet. De zonnepanelen omvormer is een belangrijk onderdeel in het Volthera systeem en zal in de toekomst een nog grotere rol gaan spelen in huishoudens met pv-panelen of pvt-panelen, in de vorm van uitbreiding op systemen met thuisaccu’s en smart home energymanagement. Wanneer je praat over een zonnepanelen omvormer i.c.m. opslag wordt dit ook wel een hybride omvormer genoemd.

Klik op een van de onderstaande onderdelen om meer te weten te komen over de onderdelen van het Volthera systeem;


Technische gegevens

Technische gegevens omvormer

Wil je meer weten over de technische gegevens van de omvormer?