verkoopproces Volthera

Het all-electric systeem

Ontdek de all-electric toepassing van Volthera

Ga je nieuwbouwen? Dan mag je woning niet meer aangesloten worden op het gasnet. Je zal dan op zoek moeten naar een alternatief. Je moet je woning namelijk elektrisch gaan verwarmen. Het Volthera systeem is hier een goed alternatief voor. Maar ook voor bestaande woningen is een all-electric systeem toepasbaar.

Elektrisch verwarmen

Vaak wordt er gedacht dat elektrisch verwarmen een duurzame oplossing is voor nieuwbouwwoningen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het is alleen een duurzame oplossing als de elektriciteit die gebruikt wordt ook duurzaam is opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen. Maar wil je naast elektriciteit ook thermische energie opwekken? Dan is een PVT-systeem een goede oplossing.

All-electric

Het all-electric systeem van Volthera is de ideale oplossing voor nieuwbouwwoningen. Vanaf medio 2018 mogen nieuwbouwwoningen namelijk niet meer over een gasaansluiting bezitten. Met het Volthera systeem kun je zowel elektriciteit als thermische energie opwekken. Het all-electric systeem bestaat uit PVT-panelen, extra zonnepanelen om aan de energievraag te voldoen, een omvormer, een warmtepomp en een 300L boilervat.

Zoals eerder genoemd is de all-electric oplossing voor eigenaren van nieuwbouwwoningen een perfecte oplossing. Maar ook bij bestaande woningen kan het all-electric systeem toegepast worden. Echter moet je woning daar wel geschikt voor zijn of met een aantal aanpassingen geschikt voor gemaakt worden. Als eerste is het belangrijk dat de woning geïsoleerd is en tocht en kier dicht is. Daarnaast dient de woning te beschikken over lage temperatuurverwarming als hoofdverwarming. Dit kan in de vorm van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren zijn.

Benieuwd of deze twee-in-een oplossing een slimme keuze is voor jouw woning? Kom er in slechts 45 minuten achter tijdens de gratis webinar.

Meld je aan
All-electric systeem

E-book

Zelf duurzaam energie opwekken om jouw woning te verwarmen

Lees in ons E-book meer over het duurzaam energie opwekken voor jouw nieuwbouwwoning, wat er allemaal bij komt kijken en welke subsidies er zijn.


Werking all-electric systeem

Hoe werkt het all-electric systeem van Volthera? Je ziet het in de video.

Elektrische warmtepomp

Zoals we eerder hebben verteld, is een warmtepomp een onderdeel van het Volthera systeem. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de bron en zet dit om in behagelijke temperatuur om jouw woning te voorzien van warmte. Bij een all-electric systeem wordt de warmte volledig via de warmtepomp aangeleverd. Bij een hybride systeem vult de CV-ketel warmte toe als dit nodig is. Hierbij wordt dus nog gebruik gemaakt van aardgas. We spreken dan ook wel over een hybride warmtepomp.

Bij een all-electric systeem wordt geen gebruik meer gemaakt van aardgas. Bij dit systeem wordt dan ook gebruik gemaakt van een elektrische warmtepomp. Een elektrische warmtepomp kan op verschillende manieren benoemd worden, bijvoorbeeld als volledige warmtepomp of all-electric warmtepomp.

Woningeigenaren kiezen voor all-electric

Lees in de case study alles over de overwegingen van de woningeigenaar om voor het all-electric systeem te kiezen, welke oplossing het systeem hem biedt en welke resultaten over de eerste maanden te zien zijn.

 

Hybride systeem

Is jouw woning nog niet klaar voor een all-electric systeem? Dan is het hybride systeem misschien wel iets voor jou. Het grootste verschil tussen een hybride systeem en een all-electric systeem is dat bij het all-electric systeem de warmte volledig via de warmtepomp wordt aangeleverd. Bij een hybride systeem blijft de CV-ketel naast het PVT-systeem in gebruik. Lees hier meer over het hybride systeem.


Advies voor jouw nieuwbouwproject?

Spreek met een van onze specialisten

Ga je een nieuwe woning bouwen? Wij geven je graag advies over de passende oplossing voor jouw project. Door in een vroeg stadium met ons te kijken naar de mogelijkheden voor een PVT-systeem kunnen we ervoor zorgen dat je het systeem perfect aansluit bij jouw woning.