Kennis
-
Nieuwbouw

Leer alles over het Volthera systeem!

Nederland gaat in 2050 van het gas af. Een duurzame ontwikkeling, maar wat betekent dat voor jou als huiseigenaar? Vanaf 2050 zul je aan je energie moeten komen zonder aardgas. Maar geen zorgen, want er zijn alternatieven die niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook voordeliger. Wat jouw situatie ook is, op deze pagina leer je alles over hoe je duurzaam energie kunt opwekken, welk rendement je op zonnepanelen kunt behalen, welke subsidies beschikbaar zijn en meer.
Kennis

Elektrisch verwarmen

Laten we eerst ingaan op waarom een alternatief als elektrisch verwarmen noodzakelijk is bij nieuwbouw. De rijksoverheid heeft bepaald dat Nederland in 2050 nog maar nauwelijks CO2 mag uitstoten. Dit is bedoeld om de klimaatverandering tegen te gaan en een gezondere toekomst voor ons allemaal mogelijk te maken. Aangezien aardgas daardoor binnen 30 jaar niet meer gebruikt mag worden, worden nieuwbouwwoningen tegenwoordig gebouwd zonder aardgasaansluiting.

 

Je huis verwarmen zonder gas wordt daardoor een verplichting. Aardgas verdwijnt en duurzame energie voor verwarming en warm (tap)water komt ervoor in de plaats. Want als we toch op een andere manier moeten verwarmen, kunnen we net zo goed duurzaam verwarmen. Zo werken we allemaal mee aan een beter milieu.

Duurzaamheid kent twee aspecten: ten eerste betekent duurzaam dat iets lang meegaat, maar het betekent ook dat het niet schadelijk is voor mens en milieu. Datzelfde geldt voor duurzaam verwarmen. Je wil een verwarmingssysteem dat je huis voor lange tijd kan verwarmen. Zonder gas en goed voor het milieu dus.

 

We benoemden al dat elektrisch verwarmen niet per definitie duurzaam is. Als je namelijk alle elektriciteit van het net haalt, wordt elektrisch verwarmen een duur grapje en is het niet per se heel duurzaam. Om je huis zo efficiënt mogelijk te verwarmen zonder gas, zijn er andere mogelijkheden. Je eigen elektriciteit opwekken is zo’n mogelijkheid.
Op deze pagina worden verschillende vragen over (elektrisch) verwarmen in nieuwbouwwoningen beantwoord. We lichten diverse mogelijkheden toe.

Gasloos wonen in nieuwbouw: van project tot droomwoning

Nieuwbouw is bouwen aan je toekomst. From scratch bouw je aan een nieuwe droomwoning. Voordat het zo ver is, zijn er een hoop keuzes die je moet maken. Wellicht zijn er vragen die op je afkomen waar je niet op was voorbereid. Zo is gasloos wonen in nieuwbouw de standaard, maar wat zijn de alternatieven? Moet je woning aan bepaalde voorwaarden voldoen? En welke partijen haak je op welk moment aan? Lees meer over de mogelijkheden van elektrisch verwarmen

Kennisartikelen nieuwbouw

image
Nieuwbouw elektrisch verwarmen: mogelijkheden, voordelen en meer

Nieuwbouw wordt tegenwoordig zonder gasaansluiting gebouwd. Kun je je nieuwe woning elektrisch verwarmen? Of zijn er andere mogelijkheden?

image
Stroom opwekken én het huis verwarmen met een duurzame twee-in-een oplossing

Live demo: Ontdek wat het Volthera-systeem voor jouw nieuwbouwwoning kan betekenen Benieuwd hoe je jouw woning van elektriciteit en warmte voorziet met één systeem? We bieden jou een demo in onze showroom aan. Tijdens de demo (60 minuten): Bespreken we alle ins en outs van het Volthera-systeem, zodat je ziet wat de mogelijkheden voor jou […]

image
Case study: Waarom Stephan koos voor een PVT-systeem om zijn nieuwbouwwoning te verwarmen

Ontdek in de case study wat Stephans overwegingen waren, welke oplossing het systeem hem biedt en welke resultaten over de eerste maanden te zien zijn.

image
Warmtepomp gebruiken voor verwarming

Hoe werkt de warmtepomp en wat biedt deze oplossing voor mogelijkheden voor jouw nieuwbouwwoning? Op deze pagina lees je alles hierover.

We moeten allemaal van het gas af
image
Elektrisch verwarmen met zonnepanelen

Je woning elektrisch verwarmen met zonnepanelen: hoe efficiënt is dat? Zijn er mogelijkheden die je woning nóg duurzamer maken?

image
Montage zonnepanelen en PVT-panelen

Hoe gaat de montage van zonnepanelen en PVT-panelen in z’n werk? Op deze pagina lees je alles hierover.

image
Alternatief cv-ketel: mijn mogelijkheden

Wat is er op de markt aan alternatieven voor de cv-ketel? Aangezien in nieuwbouw geen gasaansluiting meer zit, leggen we je hier de mogelijkheden uit

image
Warm water zonder gas

Hoe zorg je ervoor dat je zonder gasaansluiting toch warm kunt douchen in een nieuwbouwwoning? Op deze pagina leggen we je de mogelijkheden uit.