Ontdek de hybride toepassing van Volthera
Het Volthera systeem is mogelijk in twee verschillende toepassingen namelijk als all-Electric systeem of als hybride systeem. Maar wat zijn de verschillende tussen deze toepassingen en uit welke onderdelen bestaan beide systemen? En welk systeem is voor welke woonsituatie geschikt?
Voor de bestaande woningen die nog niet geschikt zijn om van het gas af te gaan is er een goede tussenoplossing, namelijk het; hybride of all-electric ready systeem. Met de hybride oplossing wordt er bespaard op de energie- én op de gasrekening. Door de besparing op het gas is dit al een stuk schoner voor het milieu. De hybride oplossing bestaat net als het all-electric systeem uit PVT-panelen eventueel aangevuld met reguliere zonnepanelen, een omvormer, een warmtepomp en indien gewenst een 200L boilervat.
Het grootste verschil in vergelijking met all-electric is dat een hybride systeem samenwerkt met een CV-ketel. Bij een hybride oplossing neemt de CV-ketel de verwarming op de koudste dagen over van de warmtepomp. Daarnaast hoeft het tapwater in het boilervat, indien je voor een boilervat gekozen hebt, niet perse warm te zijn wanneer je gebruik wil maken van warm water. Het water gaat vanuit het boilervat naar de CV-ketel en die warmt het water uiteindelijk op zodat je warm water uit de kraan hebt. Uiteraard bespaar je wel op je gasrekening als het water uit het boilervat al op de juiste temperatuur is, aangezien de CV-ketel minder hoeft bij te verwarmen.
Hoe werkt het hybride systeem van Volthera? Je ziet het in de video.
Één van onze opdrachtgevers hebben onlangs een hybride PVT-systeem aangeschaft voor hun bestaande woning. “We waren op zoek naar een twee-in-één-systeem voor het opwekken van warmte en elektriciteit voor onze woning en wilden een systeem dat op een verantwoorde manier omgaat met fossiele brandstoffen. Ontdek in de case study wat de overwegingen waren, welke oplossing het systeem hun biedt en welke resultaten over de eerste maanden te zien zijn.
Benieuwd of een Volthera PVT-systeem geschikt is voor jouw woning? In onze checklist doorloop je eenvoudig de stappen die nodig zijn in jouw woning alvorens je een Volthera PVT-systeem aanschaft.
Het all-electric systeem van Volthera is de ideale oplossing voor nieuwbouwwoningen. Vanaf medio 2018 mogen nieuwbouwwoningen namelijk niet meer over een gasaansluiting bezitten. Met het Volthera systeem kun je zowel elektriciteit als thermische energie opwekken. Het all-electric systeem bestaat uit PVT-panelen, extra zonnepanelen om aan de energievraag te voldoen, een omvormer, een warmtepomp en een 300L boilervat. Het grootste verschil tussen een hybride systeem en een all-electric systeem is dat bij het all-electric systeem de warmte volledig via de warmtepomp wordt aangeleverd.
Zoals eerder genoemd is de all-electric oplossingen voor eigenaren van nieuwbouwwoningen een perfecte oplossing, maar voor oudere woningen die niet voldoende geïsoleerd zijn is volledig van het gas af nog geen oplossing. In deze blog lees je over de stappen die o.a. gezet kunnen worden richting een energie neutrale woning.