Certificaten Volthera

Certificaten en garanties

Ontdek de certificaten van het Volthera systeem

Het PVT-systeem van Volthera is samengesteld om een zo efficiënt mogelijk systeem te realiseren. Alle A-merk componenten in dit systeem zijn op elkaar afgestemd en doorontwikkeld.  Om de kwaliteit en veiligheid van dit systeem te kunnen garanderen en waarborgen worden alle componenten uitgebreid getest. Zo ben je verzekerd van een PVT-systeem met een optimale energieprestatie en hoge kwaliteitsnormen.

Gelijkwaardigheidsverklaring

Om de kwaliteit van het Volthera systeem te bevestigen zijn de energieprestatie en opwekkingsrendement gemeten aan de hand van verschillende tests, waaronder een thermische test van TÜV. Deze metingen tonen aan dat het Volthera systeem tenminste dezelfde mate van veiligheid, bescherming van de gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en bescherming van het milieu biedt als andere systemen binnen het toetsingskader van norm NEN 7120.

In het bouwbesluit is de minimale energieprestatie voor nieuwe gebouwen opgenomen. De norm NEN 7120 is hierin aangewezen als methode om de energieprestatie te bepalen. Dit resulteert in de EPC-waarde (energieprestatie coëfficiënt) die overeenkomt met het energielabel van een woning of gebouw.

Garantieverklaring PV-panelen DMEGC

DMEGC Solar Energy is een relatief jong onderdeel van DMEGC Magnetics en is in korte tijd met de fabricage van zonnecellen en -panelen een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie. Door voortdurende innovatie en een consistente focus op kwaliteit en duurzaamheid worden de producten van DMEGC Solar door installateurs en gebruikers steeds meer op waarde geschat. DMEGC geeft de garantie dat het combineren van het DMEGC PV-paneel met de Volthera EVO thermische collector geen effect heeft op de elektrische prestaties van de PV-panelen. Ook blijft de productgarantie op het PV-paneel gewoon behouden.

Garantieverklaring Volthera EVO

De collector is ontwikkeld door Alius samen met een aantal kennispartners. De PVT-collector Volthera is uniek dankzij de combinatie van slimme technieken. Het nieuwe Volthera-paneel van Alius heeft een hoger rendement, een lager gewicht en een kleinere collectorinhoud ten opzichte van zijn voorganger. Het is opgebouwd uit twee lagen. De onderste is een thermische bron die het hele jaar door warmte opwekt (dus ook als de zon niet schijnt en het koud is). De bovenste is een DMEGC-zonnepaneel met een piekvermogen van 405 wattpiek. Deze elementen zijn van elkaar te scheiden. Dat betekent meer gemak en veiligheid bij installatie. Daarnaast is ook onderhoud eenvoudig vanwege de toegankelijkheid.

De garantie op de Volthera EVO collectoren bedraagt 10 jaar vanaf de datum van levering,  waarvan 5 jaar volledig en daarna per jaar afbouwend met 20% per jaar. De collector wordt in Europa geproduceerd en is volledig recyclebaar.

 

Aelex montagesysteem TÜV approved

Het montagesysteem dat wordt gebruikt voor de bevestiging van de PVT-panelen op schuin dak is het Aelex inleg-montagesysteem. Om de kwaliteit van het Aelex te waarborgen is het montagesysteem getest door TÜV Rheinland. De kwalificatie heeft plaatsgevonden op het gebied van windload. Professionele montage is een vereiste voor een lange levensduur en beter rendement van het systeem. Niet alleen de aard van de dakbedekking, maar ook weersomstandigheden zijn factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij de installatie van de panelen. Harde wind kan een risico voor de panelen zijn. Een robuust en kwalitatief montagesysteem zoals het Aelex systeem ondervangt deze risico’s en zorgt daarbij voor een hoger rendement.

Met behulp van de windloadtest is het Aelex inleg-montagesysteem getest op een pannendak als op een damwand dak. Het is aangetoond dat de dakhaak van het systeem met een hoge kracht kan steunen op de dakpan. De kwaliteit van het Aelex montagesysteem is hiermee bevestigd door de TÜV Rheinland, waarmee het montagesysteem is gekwalificeerd als TÜV approved.

Sunbeam montagesysteem TÜV approved

Sunbeam Nova is een TÜV-gecertificeerd montagesysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Door de slimme en stabiele constructie is een ultrasnelle montage mogelijk en worden de zonnepanelen optimaal en veilig ondersteund. De gehele metalen constructie van Sunbeam voldoet aan NEN 1010 wat betreft potentiaalvereffening/aarding.

Garantievoorwaarden Volthera

De garantie op de totale installatie van het Volthera PVT-systeem bedraagt 2 jaar. Deze garantie ligt in de handen van de installateur. Deze kan beroep doen bij Alius op de door hen geleverde materialen. Naast de garantie op de installatie zijn fabrieksgaranties van toepassing op de verschillende componenten van het Volthera-systeem. In het overzicht hieronder vind je de fabrieksgarantie per onderdeel:

Onderdeel Fabrikant Garantievoorwaarden
PV-paneel DMEGC 25 jaar
T-paneel Volthera 10 jaar (5 jaar volledig, daarna afbouwend met 20% per jaar)
Warmtepomp geoTHERM 3kW Vaillant 2 jaar volledige garantie en 2 jaar garantie op de compressor. De garantie is aanvullend uit te breiden tot 10 jaar
Warmtepomp flexoTHERM 5kW Vaillant 2 jaar volledige garantie en 10 jaar garantie op de compressor. De garantie is aanvullend uit te breiden tot 10 jaar
Thermostaat Vaillant 2 jaar
Boilervat Intho Daalderop Standaard fabrieksgarantie van 2 jaar.  Garantie kan worden verlengd door binnen 2 maanden na installatiedatum te registreren.Garantie na registratie: Van het derde tot en met het vijfde jaar worden uitsluitend onderdelen vergoed. Deze onderdelen dienen door een erkend installateur vervangen te worden.
Verdeler Therminon 10 jaar
Omvormer SolarEdge 12 jaar
Optimizer SolarEdge 25 jaar
Montagesysteem schuin dak Aelex 20 jaar
Montagesysteem plat dak Sunbeam 10 jaar