Certificaten Volthera

Certificaten en garanties

Ontdek de certificaten van het Volthera systeem

Het PVT-systeem van Volthera is samengesteld om een zo efficiënt mogelijk systeem te realiseren. Alle A-merk componenten in dit systeem zijn op elkaar afgestemd en doorontwikkeld.  Om de kwaliteit en veiligheid van dit systeem te kunnen garanderen en waarborgen worden alle componenten uitgebreid getest. Zo ben je verzekerd van een PVT-systeem met een optimale energieprestatie en hoge kwaliteitsnormen.

Gelijkwaardigheidsverklaring

Om de kwaliteit van het Volthera systeem te bevestigen zijn de energieprestatie en opwekkingsrendement gemeten aan de hand van verschillende tests, waaronder een thermische test van TÜV. Deze metingen tonen aan dat het Volthera systeem tenminste dezelfde mate van veiligheid, bescherming van de gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en bescherming van het milieu biedt als andere systemen binnen het toetsingskader van norm NEN 7120.

In het bouwbesluit is de minimale energieprestatie voor nieuwe gebouwen opgenomen. De norm NEN 7120 is hierin aangewezen als methode om de energieprestatie te bepalen. Dit resulteert in de EPC-waarde (energieprestatie coëfficiënt) die overeenkomt met het energielabel van een woning of gebouw.

Garantieverklaring PV-panelen DMEGC

De PVT-collector Volthera is uniek dankzij de combinatie van slimme technieken. Het DMEGC zonnepaneel is uitgevoerd met een thermische collector voor het verwarmen van water. Deze collector is gemaakt van polypropyleen, wat licht van gewicht is, bacterie werend en bestand tegen o.a. corrosie, ammoniak, chloren en UV-straling en bovendien volledig recyclebaar is. DMEGC geeft de garantie dat het combineren van het DMEGC PV-paneel met de thermische collector van Volthera geen effect heeft op de elektrische prestaties van de PV-panelen. Ook blijft de productgarantie op het PV-paneel gewoon behouden.

Aelex montagesysteem TÜV approved

Het montagesysteem dat wordt gebruikt voor de bevestiging van de PVT-panelen op schuin dak is het Aelex inleg-montagesysteem. Om de kwaliteit van het Aelex te waarborgen is het montagesysteem getest door TÜV Rheinland. De kwalificatie heeft plaatsgevonden op het gebied van windload. Professionele montage is een vereiste voor een lange levensduur en beter rendement van het systeem. Niet alleen de aard van de dakbedekking, maar ook weersomstandigheden zijn factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij de installatie van de panelen. Harde wind kan een risico voor de panelen zijn. Een robuust en kwalitatief montagesysteem zoals het Aelex systeem ondervangt deze risico’s en zorgt daarbij voor een hoger rendement.

Met behulp van de windloadtest is het Aelex inleg-montagesysteem getest op een pannendak als op een damwand dak. Het is aangetoond dat de dakhaak van het systeem met een hoge kracht kan steunen op de dakpan. De kwaliteit van het Aelex montagesysteem is hiermee bevestigd door de TÜV Rheinland, waarmee het montagesysteem is gekwalificeerd als TÜV approved.

Daarnaast is de indak-oplossing van Aelex getest op waterdichtheid. Tijdens deze test worden verschillende gradaties van regenbuien, gecombineerd met windstoten, nagebootst. Waarna wordt gekeken in hoeverre het systeem ongewenst water tegenhoudt, iets wat essentieel is bij een indaksysteem. Het indak-systeem voor zonnepanelen van Aelex heeft deze test doorstaan en is daarmee TÜV approved.

Aelex Indak-montagesysteem Kiwa goedgekeurd

Om de brandveiligheid van onze Aelex indak-oplossing te garanderen zijn er verschillende brandproeven uitgevoerd volgens de NEN 7250 norm. Deze proeven zijn uitgevoerd in samenwerking met Kiwa. Kiwa behoort tot de wereldwijde top 20 op het gebied van testen, inspectie en certificering. Tijdens de brandproeven is de indak-oplossing met een PV-paneel getest op vijf verschillende posities.

– Op de kruisnaad van vier panelen
– Op de plaats van de junction box
– Midden op een paneel
– Linker/rechter bovenhoek bij de overgang van paneel naar dakbedekking
– Linker/rechter onderhoek bij de overgang van paneel naar dakbedekking

De indak-oplossing van Aelex heeft deze testen doorstaan en is hiermee door de Kiwa goedgekeurd voor de NEN 7250 NORM.

Sunbeam montagesysteem TÜV approved

Sunbeam Nova is een TÜV-gecertificeerd montagesysteem voor het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Door de slimme en stabiele constructie is een ultrasnelle montage mogelijk en worden de zonnepanelen optimaal en veilig ondersteund. De gehele metalen constructie van Sunbeam voldoet aan NEN 1010 wat betreft potentiaalvereffening/aarding.

Garantievoorwaarden Volthera

De garantie op de totale installatie van het Volthera PVT-systeem bedraagt 2 jaar. Deze garantie ligt in de handen van de installateur. Deze kan beroep doen bij Alius op de door hen geleverde materialen. Naast de garantie op de installatie zijn fabrieksgaranties van toepassing op de verschillende componenten van het Volthera-systeem. In het overzicht hieronder vind je de fabrieksgarantie per onderdeel:

Onderdeel Fabrikant Garantievoorwaarden
PV-paneel DMEGC 15 jaar
T-paneel Volthera 10 jaar (5 jaar volledig, daarna afbouwend met 20% per jaar)
Warmtepomp geoTHERM 3kW Vaillant 2 jaar volledige garantie en 2 jaar garantie op de compressor. De garantie is aanvullend uit te breiden tot 10 jaar
Warmtepomp flexoTHERM 5kW Vaillant 2 jaar volledige garantie en 10 jaar garantie op de compressor. De garantie is aanvullend uit te breiden tot 10 jaar
Thermostaat Vaillant 2 jaar
Boilervat De Jong 5 jaar (2 jaar volledig, daarna 2 jaar 80% en in het 5e jaar 50)
Verdeler Therminon 10 jaar
Omvormer SolarEdge 12 jaar
Optimizer SolarEdge 25 jaar
Montagesysteem schuin dak Aelex 20 jaar
Montagesysteem plat dak Sunbeam 10 jaar