Nul op de meter woning

Nul op de meter woning

Met de inzet van Volthera

Huis met 0 op de meter door inzet van Volthera

Wil je van jouw huis een nul op de meter woning maken? Dat is mogelijk met het Volthera PVT-systeem. Vergeleken met een gewoon zonnepaneel, levert een Volthera-paneel tot zes keer zoveel energie per m2. Aan de achterkant van het zonnepaneel is namelijk een zonnecollector geplaatst.  Doordat het Volthera systeem dus een twee-in-één oplossing biedt kun je met iedere vierkante meter dakoppervlak zowel stroom als warmte opwekken. Energie waarmee je jouw tapwater en je woning verwarmt, maar ook de warmtepomp en andere apparaten in het huishouden van elektriciteit voorziet. Zo haal je maximaal rendement uit de zon!

Nul op de meter nieuwbouw

Wanneer je energieneutraal wilt bouwen biedt Volthera een perfecte uitkomst voor een nul op de meter woning. In dit geval spreken we van een all-electric systeem. Bij nieuwbouw is het niet mogelijk om een gasaansluiting te krijgen. In dit geval dient de woning goed geïsoleerd te zijn, dient er lage temperatuurverwarming aanwezig te zijn en dient er een back-up systeem te zijn voor de koudste paar dagen van het jaar. Mogelijke oplossingen zijn een elektrisch verwarmingselement of het verhogen van het warmtepompvermogen.

Wil je inzicht krijgen in de 3 meest gangbare en efficiënte manieren om je nieuwe woning te verwarmen, inclusief de voor- en nadelen?

Lees het E-book

Nul op de meter renovatie

Verwarm je momenteel jouw bestaande woning met gas en wil je energiebesparende maatregelen nemen? Dan zet je met een Volthera PVT- systeem een belangrijke stap naar een huis dat evenveel energie opwekt als het verbruikt. Een nul op de meter woning noemen we dat. Een all-electric systeem is niet altijd mogelijk binnen een bestaande woning. Een hybride systeem is een tussenoplossing waarbij het Volthera systeem het grootste deel van de tijd de warmte verzorgt, ondersteunt door de CV ketel. Het behouden van de huidige gasaansluiting is hierbij van belang.

Ontdek in dit e-book welke keuzes je hebt om gasverbruik te reduceren of helemaal van het gas af te gaan.

Lees het E-book
Nul op de meter renovatie

0 op de meter haalbaar met Volthera

Wonen in een energiezuinig huis, waarbij de energierekening nul op de meter aangeeft is mogelijk met een Volthera systeem. Om niets in te leveren op wooncomfort kan het voorkomen dat je 0 op de meter niet haalt tijdens een koude winter. In dit geval laat je de cv-ketel of een ander verwarmingselement bijspringen!