Kennis
-
Bestaande bouw

Leer alles over het Volthera systeem!

Bij de bouw van nieuwbouwwoningen wordt geen aardgas meer aangesloten. In plaats daarvan worden er alternatieven gebruikt om te zorgen dat je er warmpjes bij zit en warm kunt douchen. Alternatieven die vaak een stuk duurzamer zijn dan aardgas. Elektrisch verwarmen is zo’n alternatief, mits het duurzaam gebeurt. Maar hoe werkt duurzaam (elektrisch) verwarmen? Welke oplossingen zijn er om dit zo efficiënt mogelijk te doen en wat zijn de voordelen? De antwoorden op deze vragen en meer vind je op deze pagina.
Kennis

Van het gas af in 2050

Waarom moet Nederland van het gas af?
De overheid heeft bepaald dat alle huizen in Nederland in 2050 van het gas af moeten zijn. Hier zijn verschillende redenen voor. Aardgas is een fossiele brandstof die niet onbeperkt beschikbaar is: op is op. Daarnaast komt er veel CO2 vrij bij het opwekken van aardgas, wat enorm slecht voor het milieu is.

Dat Nederland van het gas af gaat is dus een positieve ontwikkeling, maar zeker voor bestaande woningen is dit een flinke uitdaging. Ongeveer 95 procent van de woningen in Nederland is namelijk aangesloten op het gasnet, en deze woningen moeten dus op een andere manier voorzien worden van energie. Nieuwbouwwoningen worden sinds kort al aardgasvrij opgeleverd.

Wanneer moet ik van het gas af?
In 2050 moeten woningen in Nederland dus volledig van het gas af zijn. Dat lijkt nog heel ver weg, maar dit betekent dat de komende jaren de eerste woonwijken al van het aardgas af gaan. De kans is dus groot dat je er ver voor 2050 al mee te maken krijgt. Het is dus belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Wat betekent het voor jouw (toekomstige) woning? En hoe kun je zelf duurzame energie gaan opwekken?

Van het gas af: bestaande woning

Om te voldoen aan de “van het gas af”-regeling in 2050, is het wellicht nodig om je woning voor die tijd te renoveren of verbouwen. In de zoektocht naar alternatieven om energie/warmte op te wekken, kom je al snel uit bij duurzame oplossingen. Denk hierbij aan zonnepanelen,
warmtepompen of PVT-panelen.

Een voorbeeld van zo’n duurzame oplossing is Volthera: een innovatief plug-and-play PVT-systeem. In ons e-book lees je meer over de voordelen van deze combinatie en hoe je elektriciteit en warm water kunt opwekken met één systeem.

Ben je benieuwd wat onze klanten van het PVT-systeem vinden? Coen en Nicole vertellen over hun ervaringen met het PVT-systeem van Volthera: “Tot nu toe zijn we erg tevreden over het systeem! Ook is de service is uitstekend. Ik hoeft maar te appen en er staat meteen iemand op de stoep.

Kennisartikelen bestaande bouw

image
Van het gas af in 2050: mogelijkheden, rendement, subsidies en meer

Nederland gaat van het gas af in 2050: wat betekent dat voor jou? ontdek de mogelijkheden, rendement, subsidies en meer op deze pagina.

image
Stroom opwekken én het huis verwarmen met een duurzame twee-in-een oplossing

Live demo: Ontdek wat het Volthera-systeem voor jouw nieuwbouwwoning kan betekenen Benieuwd hoe je jouw woning van elektriciteit en warmte voorziet met één systeem? We bieden jou een demo in onze showroom aan. Tijdens de demo (60 minuten): Bespreken we alle ins en outs van het Volthera-systeem, zodat je ziet wat de mogelijkheden voor jou […]

image
Van het gas af: wek stroom en warmte op met één systeem

Ontdek welke keuzes je hebt om gasverbruik te reduceren of helemaal van het gas af te gaan. Download het e-book hier

image
Case study: Je bestaande woning verduurzamen met het hybride PVT-systeem van Volthera

Ontdek in de case study wat Stephans overwegingen waren, welke oplossing het systeem hem biedt en welke resultaten over de eerste maanden te zien zijn

We moeten allemaal van het gas af
image
Zelf duurzaam energie opwekken: wat komt daarbij kijken?

Er bestaan verschillende manieren om duurzaam energie op te wekken. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden en de te behalen winst.

image
Warmtepomp en zonnepanelen combineren

Om efficiënt duurzame energie op te wekken, kun je een warmtepomp en zonnepanelen combineren. Op deze pagina lees je meer over deze optie.

image
Het rendement van zonnepanelen en PVT-panelen

Wat is het rendement dat je kunt behalen op PVT zonnepanelen en hoe bereken je dit? Op deze pagina lees je welke factoren hier invloed op hebben.

image
PVT-panelen

Overweeg je om PVT-panelen aan te schaffen? Lees er alles over en ontdek of deze oplossing om van het gas af te stappen bij jou past!