Installateur

Volthera voor installateurs

Maak verschil voor je klanten!

Volthera is een combinatie van PV-panelen en thermische collectoren, waarbij de collector als bronsysteem voor een warmtepomp fungeert. Wil jij je als installateur onderscheiden en je klanten de ideale twee-in-één oplossing kunnen aanbieden? Maak dan kennis met Volthera!

Goedkoop verwarmen zonder gas

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen en hun gasverbruik reduceren. Volthera is een kant-en-klaar pakket dat voorziet in de behoefte van het verwarmen van de woning en het tapwater zonder het gebruik van een buitenunit of grondboring. De collectoren achter de panelen onttrekken warmte uit het zonnepaneel én de buitenlucht. De opgewekte elektriciteit die daaruit komt wordt gebruikt om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. De warmte wordt via een water-glycol-mengsel afgegeven aan de warmtepomp die de warmte vervolgens gebruikt voor ruimteverwarming en tapwaterverwarming in het boilervat.

Hybride of all-electric?

Hybride en all-electric

Volthera is op twee manieren toe te passen in woningen. Namelijk hybride en all-electric. Voor bestaande huizen wordt meestal gekozen voor een hybride systeem dat samenwerkt met de huidige cv-ketel, die op extreem koude dagen de verwarming overneemt. Op deze manier kan 70 tot 90% bespaard worden op het gasverbruik. Het all-electric systeem kan gebruikt worden bij goed geïsoleerde of nieuwbouw woningen die zijn voorzien van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren met als doel het huis volledig verwarmen zonder gas.

Totaaloplossing

Het Volthera concept is een totaalpakket waar gebruik wordt gemaakt van speciaal samengestelde kwaliteitscomponenten bestaande uit o.a. een Volthera PVT-paneel, een omvormer met optimizers van SolarEdge, een warmtepomp van Vaillant en optioneel een boilervat bij hybride systemen en een elektrische naverwarmer bij all-electric systemen. Makkelijk voor jou als installateur! Mede dankzij de aantrekkelijke subsidieregeling op de aanschaf van de warmtepomp en de BTW-vrije zonnepanelen, is het ook een slimme keuze voor de portemonnee van je klanten. Afhankelijk van de situatie is de investering binnen 6 tot 10 jaar terugverdiend.

Indien gewenst kun je ook alleen bepaalde systeemcomponenten bij ons afnemen.

Installateur

Residentiële en commerciële toepassingen

Volthera systemen worden zowel ingezet voor commerciële als residentiële doeleinden. Onder commerciële projecten vallen o.a. bedrijfspanden, zonneparken, afnemers met een commercieel doel en SDE projecten. Onder residentiële doeleinden valt alles wat met particuliere woningen te maken heeft.

Voordelen van het Volthera PVT-systeem

De voordelen van het Volthera PVT-systeem zijn als volgt;

  • Stroom én warmte uit één paneel
  • Eén omvormer voor zowel PV-als PVT-panelen
  • Installatiegemak door gebruik van standaard PV-panelen
  • Maximale veiligheid
  • Esthetisch design en hoogwaardige materialen
  • Volthera panelen vervangen de buitenunit of grondbron benodigd voor een warmtepomp
  • Stille én onzichtbare bron
Volthera voor installateurs

Stel direct jouw vraag

Onze specialisten staan voor je klaar

Heb jij als installateur een vraag over de twee-in-één oplossing Volthera? Stel ze vrijblijvend aan een van onze warmte specialisten

Volthera voor jou als installateur

Volthera is continu op zoek naar installateurs met een duurzame missie. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Wij bieden ondersteuning met de Volthera installateurs training. Deze training geeft praktische, theoretische en commerciële kennis over het product. Na deze training ontvang je een persoonlijk certificaat en ben je volwaardig partner van Volthera. Vanaf nu ontvang je van ons opdrachten uit jouw directe omgeving. Ook kun je zelf opdrachten aandragen vanuit jouw bestaande klantenkring. Gezamenlijk doorlopen we het proces vanaf de schouw tot aan de oplevering voor een optimaal en goed resultaat.

Alius

Volthera is een product van Alius. Bij Alius leveren en ontwikkelen we duurzame energieoplossingen en zijn we experts in klimaatbeheersing. We zetten ons al jaren in voor positieve energie. Word je bij ons opgeleid tot Volthera installateur? Dan kun je ook gebruik maken van alle services en voordelen van Alius. Benieuwd wat wij je allemaal kunnen bieden naast o.a. hoogwaardige producten als SolarEdge omvormers en optimizers, DMEGC PV-panelen en het Aelex inleg-montagesystemen? Neem dan een kijkje op de website.