Montagesysteem voor zonnepanelen

Montagesysteem

Ontdek het montagesysteem van Aelex

Vaak wordt er gezegd ‘ik wil mijn woning wel verduurzamen, maar ik vind zonnepanelen niet mooi’. Ook al hebben PVT-panelen een extra oplossing vergeleken met zonnepanelen, ze zien er aan de voorkant hetzelfde uit. Om de uitstraling van je woning zoveel mogelijk te behouden maakt Volthera gebruik van de montagesystemen van Aelex. De montagesystemen van Aelex zijn namelijk ontwikkeld met een oog voor esthetiek en kwaliteit.

 

inleg en indak montagesysteem

Als je een PVT-systeem aanschaft vul je het systeem in de meeste gevallen aan met zonnepanelen, omdat er over het algemeen meer elektriciteit verbruikt wordt dan warmte. Omdat de collectoren van het PVT-paneel achter het paneel zijn bevestigd hebben ze dezelfde diepte als zonnepanelen en kunnen ze gemakkelijk in hetzelfde montagesysteem gelegd worden. Dit draagt bij aan een strakkere uitstraling van de installatie. Doordat bij het Aelex montagesysteem de zonnepanelen en PVT-panelen allemaal in een mooi kader worden gelegd blijft de uitstraling van je woning behouden.

Het montagesysteem voor zonnepanelen en PVT-panelen van Aelex heeft 2 uitvoeringen, namelijk een inleg- en in-dak montagesysteem. Omdat deze systemen enkel geschikt zijn voor schuin dak biedt Volthera ook de montagesystemen van Sunbeam aan voor montage op plat dak.

Aelex inleg-montagesysteem

Het Aelex inleg-montagesysteem is geschikt voor elk type schuin dak: zowel golfplaten-, pannen- als sandwichdak. Dit systeem biedt een uitkomst als je een PVT-systeem aan wil schaffen en daarbij ook graag de uitstraling van de woning wil behouden. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de uitstraling, ook de kwaliteit is belangrijk. En welke voordelen brengt dit systeem met zich mee?

Inleg-montagesysteem

Voordelen montagesysteem

Panelen liggen in een frame

De panelen worden met dit systeem niet met klemmen vastgezet, maar worden in een frame gelegd. Hierdoor wordt (onzichtbare) schade aan de panelen voorkomen. De panelen hebben bij dit systeem namelijk ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen. Ze raken daardoor niet beschadigd omdat er geen frictie kan ontstaan op het paneel waar normaal gesproken de klemmen van een standaard montagesysteem worden bevestigd. Bovendien zorgt het ervoor dat we de panelen veel strakker tegen elkaar kunnen leggen en geen 2 cm ruimte tussen de panelen hebben maar slechts 2 mm, wat resulteert in een veel mooier en esthetisch zonnedak!

Schade door wind blijft beperkt

Afgelopen tijd hebben we flinke stormen in Nederland ervaren. Tijdens zo’n storm wil je je natuurlijk niet druk maken om de panelen op het dak. Met dit montagesysteem is het risico op schade door extreme windbelasting beperkt. Dit omdat de PV(T)-panelen geplaatst worden in een kwalitatief hoogwaardig aluminium frame dat aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd.

Aelex in-dak montagesysteem

Wil je liever de panelen integreren in je dak? Ook daar is een mogelijkheid voor! Met het in-dak montagesysteem van Aelex liggen de panelen namelijk niet op het dak, maar worden deze in plaats van dakpannen geplaatst. Dit montagesysteem is geschikt voor woningen met een schuin dak en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Dit montagesysteem is waterdicht en is dus niet afhankelijk van het zonnepaneel voor volledige waterdichting van het dak. Het systeem ziet er mooi en strak uit en – niet geheel onbelangrijk – het systeem is ook nog eens duurzaam en brandveilig omdat er gebruikgemaakt wordt van materialen met een brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar).

Meestal wordt dit montagesysteem toegepast als je dakbedekking aan vervanging toe is. Het is dan voor de hand liggend en ook nog eens esthetischer om voor een in-dak systeem te kiezen. Maar ook als je dakbedekking nog niet aan vervanging toe is, maar je veel waarde hecht aan een esthetische oplossing is dit systeem ideaal voor jouw woning!

Benieuwd hoe het systeem bevalt bij woningeigenaren? Lees de case study en kom erachter waarom Stephan koos voor een PVT-systeem om zijn woning te verwarmen.

Het systeem is beter te implementeren in de woning, waardoor het minder opvalt dan de andere opties.”

Lees de case study
In-dak montagesysteem

Sunbeam plat dak montagesysteem

Soms is er niet voldoende ruimte beschikbaar op het schuine dak van je woning. Dan wordt het Volthera systeem op plat dak geplaatst. Er wordt dan gebruik gemaakt van de montagesystemen voor plat dak van Sunbeam. Het montagesysteem ondersteunt de zonnepanelen en PVT-panelen over de volledige korte zijde. Hierdoor is er minder kans op schade en daardoor ook minder kans op opbrengstverlies. Deze oplossing voor de montage van zonnepanelen en PVT-panelen op platte daken maakt gebruik van een slimme en stabiele constructie waardoor de panelen optimaal en veilig worden ondersteund.

Plat dak montagesysteem