smart home

Smart home oplossingen

Ontdek de smart home oplossingen van SolarEdge

Met het Volthera PVT-systeem wek je zowel stroom als warmte op. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voor eigen gebruik inzetten. Smart home producten zijn apparaten die ervoor zorgen dat er slimmer met de opgewekte energie wordt omgegaan. Met behulp van smart home producten verhoog je namelijk het eigen verbruik van zonne-energie. Hierdoor wordt de elektriciteitsrekening verlaagt en biedt het een hogere energieonafhankelijkheid.

Smart home oplossingen & management

Er zijn veel verschillende oplossingen voor het opwekken van energie. Kan je dan zomaar smart home oplossingen aanschaffen? Het is wel verstandig om voor de koop van dergelijke oplossingen een monitoringssysteem te hebben. Dit hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Het kan namelijk al in de vorm van een app, bijvoorbeeld de mySolarEdge app.

MySolarEdge

Deze app is enkel te gebruiken als je beschikt over een omvormer van SolarEdge, maar kies je voor een Volthera PVT-systeem dan is dit altijd een onderdeel van het systeem. Om het eigen verbruik inzichtelijk te krijgen heb je daarnaast ook een energiemeter en stroomspoelen, of de inline meter nodig. Deze worden niet standaard meegeleverd. Zonder deze twee apparaten is enkel de opwekking inzichtelijk. Het is in dat geval dan ook niet mogelijk om smart home oplossingen, een batterijsysteem of een ”slim” laadstation van SolarEdge toe te passen.

Met de mySolarEdge app krijg je inzicht in het verbruik van je zonne-energie, wat er aan het net terug geleverd wordt en hoeveel stroom er weer ingekocht wordt. Door dit goed inzichtelijk te hebben, weet je op welke momenten de smart energy oplossingen het beste ingezet kunnen worden.

MySolarEdge

SolarEdge

Bij Volthera werken we uitsluitend met de omvormers van SolarEdge. Een van de grootste voordelen, en een van de redenen, waarom Volthera met het merk SolarEdge werkt is dat je met SolarEdge maximaal vermogen uit elk zonnepaneel haalt.

De smart energy producten van SolarEdge zijn ontworpen om het eigen verbruik van zonne-energie te verhogen. Door het verhogen van de eigen inzet worden de elektriciteitskosten natuurlijk verlaagd. Dit is vooral van toepassing vanaf 2025 omdat het voorstel is dan de salderingsregeling af te bouwen. Daarnaast profiteer je van meer comfort en wordt je energie-onafhankelijkheid vergroot. Dit wordt allemaal beheerd door slechts één product, de omvormer. De omvormer regelt namelijk opslagbeheer, home automation en pv-productie. De smart energy oplossingen zijn voorzien van draadloze communicatie met de omvormer en zijn geschikt voor een reeks aan smart home automation toepassingen.

Soorten smart home oplossingen

We hebbend de volgende smart home oplossingen in ons assortiment opgenomen:

Smart home toepassingen

Ben jij normaal hele dagen op het werk? Dan wordt maar weinig energie verbruikt die je op dat moment met je PV(T)-systeem opwekt. Om het verbruik van deze opgewekte energie te verhogen kan je gebruik maken van smart energy schakelaars en contactdozen. Met de schakelaars kan je bijvoorbeeld zwembadpompen, ventilatoren en verlichting in en uit laten schakelen. Maar ook andere huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, mits deze hier geschikt voor zijn. Met behulp van de slimme schakelaars van SolarEdge kun je apparaten, waar en wanneer dat gewenst is, bedienen via de SolarEdge monitoring app.

Met deze draadloze schakelaars kan er geschakeld worden volgens een vooraf geprogrammeerd schema, maar deze kunnen ook gestuurd worden door de omvormer voor maximaal eigen energieverbruik.

EV-oplader

Elektrische auto’s zien we steeds vaker op de weg. Heb jij naast een PV(T)-systeem ook een elektrische auto? Wist je dat je deze ook met behulp van je opgewekte energie op kan laden. Dubbel zo duurzaam dus!

Met het EV-laadstation van SolarEdge, Mennekes of een slim laadstation zoals Smappee kan je je auto opladen. Een slim laadstation kan laden op veranderende tarieven en houdt rekening met de te verwachten zonopbrengst.

Batterijsystemen

Je kan de zonne-energie ook opslaan in een batterijsysteem. Hierdoor is het mogelijk om in de avond gebruik te maken van de duurzaam opgewekte energie.

Zo heb je bijvoorbeeld de Home Wave omvormer en de Home Hub omvormer van SolarEdge. De toegepaste batterij wordt gevoed door een enkele omvormer en biedt hogere energieproductie, geavanceerde veiligheid en monitoring op paneelniveau.

Een batterijsysteem kan ook als back-up oplossing dienen. Dit is niet altijd een standaard functie van het batterijsysteem. Hier is namelijk een aparte omvormer en de benodigde apparatuur voor nodig. De Home Hub omvormer van SolarEdge heeft wel al een back-up optie.