Zonneboiler

Toepassingen Volthera

Ontdek de mogelijkheden van PVT

Het Volthera PVT-systeem is toepasbaar voor verschillende typen woningbouw. Ga je jouw bestaande woning flink renoveren en wil je besparen op je elektriciteits- en gasrekening? Of wil je je woning renoveren vanuit duurzaamheidsoverwegingen? Ga je een nieuwe woning bouwen en ben je op zoek naar een systeem waarmee je je woning van elektriciteit, warm water en warmte kan voorzien? Voor iedere toepassing heeft Volthera een geschikte oplossing.

Het hybride Volthera systeem

Voor oudere woningen zonder vloerverwarming of lage temperatuur verwarming is het helaas nog niet altijd mogelijk om volledig van het gas af te gaan. Maar je kunt natuurlijk wel besparen op je gas- en elektriciteitsverbruik en daarmee ook op je rekeningen. Het grootste verschil in vergelijking met een all-electric is dat een hybride systeem samenwerkt met een cv-ketel. Bij een hybride oplossing neemt de CV-ketel de verwarming op de koudste dagen het verwarmen over van de warmtepomp.

Ontdek in ons e-book welke keuzes je hebt om gasverbruik te reduceren of helemaal van het gas af te gaan.

All-electric systeem

Nieuwbouw woningen beschikken sinds juni 2018 niet meer over een gasaansluiting. Ga je nieuw bouwen? Dan zul je dus je woning op een alternatieve manier moeten verwarmen en van warm tapwater moeten voorzien. Voor deze woningen is het Volthera systeem dé perfecte oplossing. Met een compact systeem kun je jouw woning verwarmen, voorzien van elektriciteit én warm tapwater.