Zonneboiler of Zonnepanelen? | VolThera

Zonneboiler of zonnepanelen

Zonneboiler en zonnepanelen combineren: VolThera Plug & Play

Wilt u uw huis verduurzamen met een zonneboiler of zonnepanelen maar vindt u het lastig een keuze te maken tussen een zonneboiler of zonnepanelen? Waarom kiest u dan niet voor een systeem waarmee u de functionaliteiten van een zonneboiler en zonnepanelen kunt combineren. Met het VolThera PVT-systeem, kunt u namelijk én uw elektriciteit duurzaam opwekken door middel van zonnepanelen maar tegelijkertijd met dezelfde panelen uw huis en tapwater duurzaam verwarmen. Indien u kiest voor VolThera kiest u niet voor of een zonneboiler of zonnepanelen, u kiest voor één systeem, bij één gecertificeerde installateur en volledig afgestemd op elkaar.

Hoe ziet VolThera Plug & Play eruit?

VolThera Plug & Play maakt gebruik van de volgende kwaliteitscomponenten:

VolThera PVT-panelen: dit zijn standaard zonnepanelen die in de werkplaats van AliusEnergy worden voorzien van een thermische collector. De panelen wekken dus zowel elektriciteit op en daarnaast wordt de warmte die ontstaat achter de panelen en aan de omgevingslucht wordt onttrokken, gebruikt om een vloeistof op te warmen. Elektriciteit wekt u uiteraard alleen op als het licht is, in de zomer meer dan in de winter. Warmte wekt u zelfs op in het donker omdat het paneel ook dan in staat is warmte aan de omgevingslucht te onttrekken.

Standaard hoogwaardige PV- panelen: omdat uw elektrisch verbruik niet gelijk zal zijn aan uw gasverbruik, worden in het VolThera-systeem indien nodig extra zonnepanelen geplaatst om uw volledige elektrische verbruik af te dekken. Omdat dit dezelfde panelen zijn als de VolThera PVT-panelen, echter zonder de thermische collector, passen deze panelen esthetisch prima op uw dak. Sterker nog, vanaf de straat zal niemand de PVT-panelen van de standaard panelen kunnen onderscheiden. Een groot voordeel dus t.o.v. het plaatsen van een zonneboiler en zonnepanelen waarbij de collectoren voor de zonneboiler altijd sterk afwijken van de zonnepanelen.

Het VolThera Plug & Play concept is zo ontwikkeld dat het eenvoudig te monteren is (beide panelen passen in hetzelfde montagesysteem) en bovendien esthetisch superieur is (de mooiste oplossing in iedere situatie).

Warmtepomp: kiest u voor VolThera dan kiest u ook voor een 3kW warmtepomp. Dit in tegenstelling tot de keuze voor een zonneboiler of zonnepanelen. In het VolThera-systeem wordt het water dat verwarmd wordt in de PVT-panelen niet direct gebruikt om het water in een zonneboiler te verwarmen, maar de warmte wordt ingezet als bron voor een warmtepomp. Bekend zijn de aardwarmtepomp waarbij een bron van honderden meters diep in de aarde geslagen dient te worden voor de aanvoer van warm water, of de lucht-water warmtepomp die gebruik maakt van de buitenlucht als aanvoer voor de warmtepomp. De state-of-the-art warmtepomp die wordt toegepast in het VolThera-systeem heeft als bron de warmte die komt uit de VolThera PVT-panelen. Het systeem is speciaal ontwikkeld om het beste rendement te krijgen bij relatief lage temperaturen. De 3kW warmtepomp is ideaal voor de gasbesparende markt, lichtgewicht en ongeveer net zo groot als een standaard Cv-ketel waardoor deze makkelijk aan de muur te installeren is en het leidingwerk eronder geplaatst kan worden zodat er ruimte bespaard kan worden.

Buffervat: net zoals bij een zonneboiler, dient het water dat wordt verwarmd opgeslagen te worden gedurende de dag, zodat u er in de avond gebruik van kunt maken wanneer u bijvoorbeeld gaat douchen. In het VolThera Plug & Play systeem wordt standaard gebruik gemaakt van een 200 liter RVS buffervat. Dit is een compact en lichtgewicht buffervat waarmee u maar liefst 30 minuten op 37°C kunt douchen en dat vervolgens binnen 3 uur weer volledig op de juiste temperatuur is. De warmtepomp heeft een extra grote spiraal voor een betere warmteoverdracht en hierdoor kan dit buffervat uit de voeten met slechts één spiraal in plaats van twee. Het RVS buffervat is lichter van gewicht dan een emaille buffervat waardoor deze makkelijker te installeren is. Een RVS buffervat is onderhoudsvrij omdat er geen anode-staaf nodig is.

Het VolThera Plug & Play systeem is zo ontwikkeld dat u niet meer hoeft te kiezen uit of een zonneboiler of zonnepanelen. Met VolThera kiest u voor de totaaloplossing en kunt direct uw steentje bijdragen aan een betere wereld voor u en uw (klein)kinderen. Omdat er gebruik gemaakt wordt van standaard componenten die perfect op elkaar afgestemd zijn, is het systeem dusdanig kostenefficiënt dat de terugverdientijd gemiddeld ligt tussen de 8 en 12 jaar (afhankelijk van uw situatie).

Haalt u alles eruit wat erin zit?

Doe snel uw persoonlijke test en kijk hoeveel u kunt besparen.