PVT voor corporatiewoningen

Het PVT-systeem

voor corperatiewoningen

In 2050 moeten we met z’n allen van het gas af zijn. Niet alleen woningeigenaren zullen daarvoor maatregelen gaan nemen, ook voor corporatiewoningen geldt dat ze in 2050 geen gebruik meer van aardgas mogen maken. Woningcorporaties zullen daarom ook de nodige maatregelen moeten treffen. Er zijn verschillende systemen om de corporatiewoningen op een duurzame manier te voorzien van warmte en warm tapwater, bijvoorbeeld een PVT-systeem.

Hybride systeem

Omdat we in 2050 met z’n allen van het aardgas af moeten, wordt er vaak de nadruk gelegd om het gasloos maken van woningen. Maar niet iedere woning is direct geschikt om van het gas af te gaan. En wellicht wil niet iedereen meteen van het gas af.

Daarvoor is het hybride systeem een mooie tussenoplossing. Veel woningen zijn in de basis al geschikt voor het hybride systeem van Volthera. Met het hybride systeem wordt er 60 tot 80% op gas bespaard, maar ook op de elektriciteitsrekening kan bespaard worden. Bij een PVT-systeem verzorgt de warmtepomp het verwarmen van de woning. De cv-ketel ondersteund op de koude dagen en verzorgt optioneel het warm tapwater.

We weten natuurlijk nog niet welke innovaties er in de toekomst komen, maar als er gekozen wordt voor een hybride systeem blijven alle mogelijkheden open. De gasleidingen blijven namelijk behouden. Er kan later altijd nog gekozen worden voor een all-electric systeem of innovaties die zich in de toekomst ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan de waterstofketel. Er zijn veel mogelijkheden als je kiest voor een hybride systeem.

het PVT-systeem voor corporatiewoningen

All-electric systeem

Is er de wens voor volledig gasloze corporatiewoningen? In dit geval is het all-electric systeem ideaal. Ook is dit systeem een goede oplossing voor nieuwbouwwoningen. Vanaf medio 2018 mogen nieuwbouwwoningen namelijk niet meer over een gasaansluiting bezitten.

Volthera voor jou

Bij Volthera zijn we niet alleen leverancier van het PVT-systeem, we ontzorgen op alle vlakken. Mocht de installateur nog niet bekend zijn met het PVT-systeem, dan gaan wij graag mee om te ondersteunen. Daarnaast ondersteunen wij op locatie om bijvoorbeeld na te gaan of het afgiftesysteem geschikt is voor het PVT-systeem. Mochten de woningen nog niet geschikt zijn voor Volthera, dan kijken wij natuurlijk graag met je mee welke verbeteringen er plaatst kunnen vinden. Wij nemen daarin samen met de installateur een adviserende rol aan.