PVT-systeem voor utiliteitsbouw

PVT voor utiliteitsbouw

Het proces naar een duurzaam project

Bij Volthera voorzien we niet alleen woningen van PVT-systemen. Ook utiliteitsbouw zoals bedrijven, scholen en zorgcentra voorzien wij van grotere PVT-systemen voor het duurzaam opwekken van stroom en warmte. Om jou zo veel mogelijk te ontzorgen en je op de hoogte te brengen van wat je van ons kan verwachten, vertellen we graag meer over de stappen die je doorloopt in het proces naar een duurzaam project met het PVT-systeem.

Introductie Volthera

Tijdens de introductie over het Volthera PVT-systeem kom je alles te weten over het PVT-systeem, de mogelijkheden van dit systeem voor utiliteitsbouw, laten we voorbeelden zien van projecten uit de praktijk en leggen we uit wie wij zijn als organisatie en wat onze achterliggende gedachten zijn.

PVT voor jouw project

Is er na de introductie interesse voor het PVT-systeem? Dan werken we graag samen aan een pilotproject. Door een pilotproject te starten krijg je beter inzicht in een PVT-systeem voor jouw project en wat de opbrengsten van zowel het PV- als het thermische gedeelte zijn.

Onze engineers staan voor je klaar om jouw systeem uit te werken met behulp van de SolarEdge Designer. Wij kijken altijd wat voor jouw situatie de beste optie is. Daarom werken wij zowel grotere complete Volthera PVT systemen uit, als grote projecten waar de PVT-panelen niet direct gekoppeld worden aan een warmtepomp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regeneratieprojecten voor WKO’s of de aanleg van een groot PVT-systeem op een veld als onderdeel van een collectieve warmtevoorziening, zoals een lage temperatuur warmtenet.

Haalbaarheid toetsen

Het verduurzamen van het pand is een heel mooi uitgangspunt, maar het moet in de praktijk wel haalbaar zijn. Daarom toetsen wij de haalbaarheid van het PVT-systeem voor jouw situatie. Daarbij kijken we naar een tweetal aspecten, namelijk of je voldoende dakoppervlak hebt en wat de warmtevraag van het pand is. Bij de warmtevraag kijken we zowel naar de warmte voor het verwarmen van het pand als naar het tapwater. Aan de hand van deze gegevens toetsen wij of het systeem voor jouw situatie geschikt is.

Prijsindicatie

Is het Volthera PVT-systeem haalbaar voor jouw situatie? Dan gaan wij samen met een gecertificeerd PVT-installateur aan de slag om een prijsindicatie voor jouw situatie uit te werken. Ook een rendementsberekening zal hier onderdeel van zijn.

Aan de hand van deze prijsindicatie toetsen we samen met de opdrachtgever of het Volthera PVT-systeem voor dit project financieel haalbaar is. Zo ja dan werkt de gecertificeerde installateur de prijsindicatie verder uit tot een gedetailleerde offerte.

Offerte

Is het project geschikt voor het Volthera PVT-systeem, dan ontvang je van onze gecertificeerde installateur een vrijblijvende offerte die gebaseerd is op jouw wensen en ons advies.

Opdrachtbevestiging

Is de offerte akkoord? Dan gaat onze gecertificeerde installateur aan de slag om het Volthera PVT-systeem voor jou te installeren. Met het Volthera PVT-systeem kan je nu genieten van een comfortabel en duurzaam pand. Volthera is er voor jou!


Businesscase

Businesscase Recreatiepark TerSpegelt

TerSpegelt is een 5-sterren camping gelegen in de bosrijke omgeving van Eersel, Noord-Brabant. Een camping waar milieuzorg hoog in het vaandel staat. Ze proberen het milieu te sparen door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren. Een duurzaam systeem dat daaraan bijdraagt is het Volthera PVT-systeem. Wil je meer weten over de voordelen van het systeem en wat de besparing is? Lees er alles over in de businesscase.