Nul op de meter woning

PVT-panelen

Ontdek de PVT-panelen van Volthera

PVT-panelen ofwel photovoltaïsche en thermische panelen. Andere namen voor een PVT-paneel zijn: hybride panelen, pvt zonnepanelen, thermische zonnepanelen, combi-panelen of panelen met thermische zonnecollectoren. Een PVT-systeem is in feite een combinatie van een traditioneel zonnepaneel en een zonnecollector in één. De wekken dus én elektriciteit op én de warmte van de zon kan gebruikt worden om water of lucht te verwarmen.

Nadelen PVT-panelen

PVT zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten en in veel gevallen worden de thermische zonnecollectoren gebruikt om een boilervat met water te verwarmen. De meeste standaard PVT zonnepanelen zijn dan ook geïsoleerd aan de achterzijde en werken daardoor met hoge temperaturen hetgeen het rendement van deze panelen negatief beïnvloedt. Er kleeft nog een aantal nadelen aan deze standaard PVT-systemen. In de winter haalt de thermische zonnecollector niet altijd de juiste temperatuur en in de zomer is het buffervat snel opgewarmd waardoor de thermische zonnecollector zichzelf uit zal schakelen. In de winter is de vraag naar warmte het hoogst en de opbrengst van het thermische zonnepaneel het laagst en in de zomer kan het geïsoleerde PVT-paneel, zodra het buffervat is verwarmd, haar warmte niet meer kwijt en heeft het een negatieve impact op de prestaties van het PVT-paneel. En dat terwijl men juist in de zomer zoveel mogelijk elektrisch rendement wenst, immers we mogen nog gewoon salderen.

Als leverancier en expert op het gebied van duurzame energietechniek heeft Alius Volthera ontwikkeld om deze nadelen het hoofd te bieden.

Een PVT-systeem kopen: Volthera biedt veel voordelen

Het Volthera PVT systeem zet de kracht van het PVT-paneel op een andere manier in. Volthera panelen worden ingezet als bron voor een warmtepomp en verwarmen dus niet direct het water in een buffervat of boilervat . Geen dure aardwarmtebron honderden meters diep in je tuin, maar een warmtebron direct achter jouw zonnepanelen op je dak. Doordat de panelen direct gekoppeld zijn aan een warmtepomp, worden alle nadelen van traditionele PVT-panelen overboord gezet:

  • Volthera PVT-panelen zijn niet geïsoleerd. Op die manier heb je ook in de zomer een optimaal elektrisch rendement;
  • Volthera PVT-panelen toepassen als bron voor een warmtepomp is goedkoper dan het aanleggen van een aardwarmtebron;
  • Volthera PVT-panelen werken ook als het onder nul is (tot -8°C) en zelfs als de zon niet schijnt;
  • Het Volthera PVT systeem werkt op lagere temperaturen en dat is oké want de warmtepomp doet de rest;
  • Volthera PVT-panelen zijn zo ontwikkeld dat ze er exact hetzelfde uitzien als standaard PV-panelen en zijn daarom zowel praktisch als esthetisch een optimale oplossing.

Rendement: met Volthera profiteer je maximaal van de energie van de zon

Met Volthera bespaar je gelijktijdig en met gebruik van hetzelfde dakoppervlak op zowel gas als op elektriciteit. Voor een bestaande woning met vloerverwarming bespaar je tot 90% op uw gasverbruik en kun je uiteraard jouw volledige elektrische verbruik zelf opwekken (inclusief het extra elektrisch verbruik van je warmtepomp). Voor nieuwbouwwoningen is het zelfs noodzakelijk om van het gas af te gaan. Ook zijn er verschillende subsidies en btw-teruggave mogelijk waardoor het financieel nog aantrekkelijker wordt. Lees hier de blog met meer informatie hierover.

Haal jij alles eruit wat erin zit?
PVT-panelen