Image

1 april 2020

Wat is de prijs van PVT-panelen?

Author

Vivien Augustinus

op 1 april 2020

Factoren die de prijs van PVT-panelen bepalen

Een terechte vraag, waarop veel bedrijven je waarschijnlijk geen gericht antwoord kunnen geven. Dat is logisch, omdat de prijs afhangt van een aantal factoren. Daarnaast wordt de prijs niet bepaald door de panelen; het gaat om het hele systeem. Zeker bij een PVT-systeem is dit een samenwerking tussen diverse onderdelen. Als je een auto gaat kopen, vraag je ook naar de prijs van het hele model, en niet alleen om de prijs van het motorblok.

Toch kunnen we je uitleggen hoe de prijs van PVT-panelen nu tot stand komt. Die prijs verschilt per situatie, maar er zijn een aantal vaste factoren die een rol spelen. Dat is op te delen in drie hoofdzaken:

  • De klant
  • Het budget
  • De mogelijkheden

1. Doelen, wensen en ideeën van de klant

Om een prijsindicatie op te stellen, moeten allereerst de doelen, wensen en ideeën van de klant in beeld worden gebracht. Wat wil je bereiken met het PVT-systeem? Wil je je huis zo renoveren dat je van het gas af kunt of is het doel om te besparen op energie en geld? Of ga je voor een nieuwbouwhuis en moet je wel gasloos energie opwekken?

Afgezien van het doel dat je ermee hebt, zijn je wensen en ideeën uiteraard ook belangrijk. Zeker met een plug & play systeem als Volthera kan het PVT-systeem worden toegepast op jouw wensen en ideeën. Zorg dan ook dat je deze zo specifiek mogelijk voor ogen hebt als je een offerte aanvraagt.

2. Budget om te investeren

De volgende vraag die je jezelf moet stellen, heeft met de investering te maken. Heb je een bepaald budget waarvoor een installatie gebouwd mag worden, of is er een bepaald energielevel dat je wilt opwekken? In het laatste geval zal gekeken worden naar hoeveel panelen nodig zijn om de gewenste hoeveelheid energie te krijgen. Als je werkt met een bepaald budget, zal worden gekeken naar wat haalbaar is met deze investering.

3. Je woning: wat is er mogelijk?

De derde factor die van belang is voor de prijs van PVT-panelen, is de woning waarin het PVT-systeem zal worden geïnstalleerd. Er moet goed gekeken worden naar wat mogelijk is in de woning. Hoeveel PVT-panelen passen er op het dak? Is er ruimte om een boilervat of een warmtepomp te plaatsen? En zijn de voorwaarden van het verwarmingssysteem geschikt?

Dit laatste is nodig om het PVT-systeem goed te laten werken. Er moet vloerverwarming aanwezig zijn en de radiatoren moeten geschikt zijn. Bij nieuwbouwwoningen is dit tegenwoordig altijd het geval. Indien je in je bestaande woning voor een hybride oplossing gaat, moet gecontroleerd worden of de cv ketel nog in goede staat is.

Er zijn dus een heleboel variabelen die een rol spelen binnen de woning. Dit is mede waarom een precieze richtprijs vooraf lastig te geven is. Als bovenstaande factoren duidelijk zijn, is er voor Volthera nog één vraag belangrijk om een prijs voor PVT-panelen te kunnen bepalen.

Monteren of integreren?

Wil je dat het systeem simpelweg op het dak wordt gemonteerd, of moeten de panelen en de installatie zo mooi mogelijk geïntegreerd worden met de rest van de woning? Je kan de PVT-installatie namelijk zo mooi maken als je zelf wilt!

Ook dit uiterlijke aspect heeft invloed op de uiteindelijke prijs, maar zolang de installateur goed op de hoogte is, is er heel veel mogelijk. Bij nieuwbouw is het natuurlijk zonde om het systeem niet te integreren in de plannen van het huis, aangezien alles nog gebouwd moet worden. Grijp die kans om het systeem perfect te laten aansluiten op jouw droomhuis.

Offerte aanvragen

Met bovenstaande kennis kan een gerichte offerte worden opgesteld voor jouw unieke woonsituatie. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. Voor de eerste stappen zal een telefonisch gesprek plaatsvinden, zodat de Volthera specialist jouw wensen en ideeën in kaart brengt. Ook het budget en de verwachtingen komen hierin ter sprake.

Vervolgens wordt een afspraak bij je thuis ingepland. We gaan goed voorbereid aan de slag en willen graag zien met welk dakoppervlak en hoe veel ruimte ons PVT-systeem moet gaan werken. Nadat we met eigen ogen de situatie in kaart hebben gebracht, volgt je op maat gemaakte offerte. Je weet dan hoeveel jouw PVT-panelen gaan kosten.

Benieuwd hoe een PVT-systeem er in jouw unieke woonsituatie uit komt te zien? Neem dan contact op met een installateur bij jou in de buurt.