Nul op de meter woning

PVT-panelen

Ontdek de PVT-panelen van Volthera

PVT-panelen ofwel photovoltaïsche en thermische panelen. Andere namen voor een PVT-paneel zijn: hybride panelen, pvt zonnepanelen, thermische zonnepanelen, combi-panelen of panelen met thermische zonnecollectoren. Een PVT-systeem is in feite een combinatie van een traditioneel zonnepaneel en een zonnecollector in één. Ze wekken dus én elektriciteit op én de warmte van de zon kan gebruikt worden om water of lucht te verwarmen.

Volthera PVT-panelen

De panelen van het Volthera systeem zien er hetzelfde uit als gewone PV-panelen, maar wekken naast elektriciteit ook thermische energie op. Een PVT-paneel is namelijk een zonnepaneel met daarachter een thermische collector. De collectoren achter de panelen, waar een mengsel van water en glycol doorheen stroomt, onttrekken energie uit het zonnepaneel én de buitenlucht, welke als bron wordt gebruikt voor de warmtepomp. Je hebt een stille en onzichtbare bron! Deze brengt de temperatuur vervolgens naar het niveau dat nodig is voor verwarming van de woning en het tapwater. In combinatie met de warmtepomp zorgt dit systeem zelf ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming van de woning en warm tapwater. Wil je meer weten over de werking van de panelen? Lees dan eens de blog ‘Wat zijn PVT-panelen

De PVT-panelen zijn onderdeel van het Volthera PVT-systeem. Het Volthera PVT-systeem bestaat doorgaans uit de volgende componenten:

Een PVT-systeem kopen: Volthera biedt veel voordelen

Het Volthera PVT systeem zet de kracht van het PVT-paneel op een andere manier in. Volthera panelen worden ingezet als bron voor een warmtepomp en verwarmen dus niet direct het water in een buffervat of boilervat . Geen dure aardwarmtebron honderden meters diep in je tuin, maar een warmtebron direct achter jouw zonnepanelen op je dak. De voordelen van het Volthera PVT-systeem zijn:

  • Volthera PVT-panelen zijn niet geïsoleerd. Op die manier heb je ook in de zomer een optimaal elektrisch rendement;
  • Het toepassen van de Volthera PVT-panelen als bron voor een warmtepomp is goedkoper dan het aanleggen van een aardwarmtebron;
  • Volthera PVT-panelen werken ook als het onder nul is en zelfs als de zon niet schijnt;
  • Het Volthera PVT systeem werkt op lagere temperaturen, de warmtepomp doet de rest;
  • Omdat de Volthera PVT-panelen zo zijn ontwikkeld dat ze er exact hetzelfde uitzien als standaard PV-panelen, zijn ze zowel praktisch als esthetisch een optimale oplossing.

Zoek een installateur

Meer weten over het Volthera systeem?

Een van onze gecertificeerde installateurs kan je verder helpen met een passend advies voor jouw woonsituatie!

Rendement: met Volthera profiteer je maximaal van de energie van de zon

Met Volthera bespaar je gelijktijdig en met gebruik van hetzelfde dakoppervlak op zowel gas als op elektriciteit. Voor een bestaande woning met vloerverwarming bespaar je tot 90% op uw gasverbruik en kun je uiteraard jouw volledige elektrische verbruik zelf opwekken (inclusief het extra elektrisch verbruik van je warmtepomp). Voor nieuwbouwwoningen is het zelfs noodzakelijk om van het gas af te gaan. Ook zijn er verschillende subsidies en btw-teruggave mogelijk waardoor het financieel nog aantrekkelijker wordt. Lees hier de blog met meer informatie hierover.

PVT-panelen