Image

6 juli 2021

Wat kost een PVT-paneel?

Author

Vivien Augustinus

op 6 juli 2021

Wat is een PVT-paneel?

Voordat we uitleggen wat een PVT-paneel kost, geven we eerst wat meer uitleg over het PVT-paneel. Het PVT-paneel is een onderdeel van het Volthera PVT-systeem. PVT-panelen zien er hetzelfde uit als PV-panelen. Maar er is wel degelijk een verschil. Met het Volthera PVT-paneel kan je namelijk zowel elektrische als thermische energie (warmte) opwekken. Achter de panelen is namelijk een collector bevestigd waarin een mengsel van water en glycol is verwerkt. De collectoren zijn de bron voor de warmtepomp. Met deze collectoren wordt namelijk energie uit het zonnepaneel en de buitenlucht onttrokken en vervolgens afgegeven aan de warmtepomp. Wil je meer weten over het PVT-paneel? Lees dan eens de blog ‘Wat zijn Volthera PVT-panelen’.

Wat kost een los PVT-paneel eigenlijk?

Als je overgaat tot een dergelijke aankoop wil je misschien weten wat de prijs is van een los PVT-paneel. Echter zijn onze PVT-panelen niet los te koop. Het PVT-paneel is namelijk niet het enige onderdeel van het PVT-systeem. Het is een totaal systeem dat bestaat uit verschillende componenten. De prijs van een PVT-systeem kan dus niet gebaseerd worden op basis van de prijs van een los PVT-paneel. Alle componenten moeten hierin worden meegenomen. Naast het PVT-paneel bestaat het systeem uit de volgende componenten:

Hoe wordt de prijs van het PVT-systeem berekend?

Aangezien het PVT-paneel altijd onderdeel uitmaakt van een systeem met een warmtepomp, omvormer en eventueel een boilervat en extra PV-panelen kunnen we het PVT-paneel niet los verkopen en hier dus ook geen prijskaartje aan hangen. We kunnen je wel wat vertellen over de prijs van het PVT-systeem.

De prijs van het PVT-systeem hangt namelijk af van een aantal factoren. De eerste factor ben jijzelf: wat wil jij bereiken met dit systeem? Wil je besparen op gas of volledig van het gas af met je woning? Dit bepaalt namelijk of je gaat voor een hybride of all-electric oplossing en dit heeft invloed op de prijs van het PVT-systeem. Ook zijn er verschillende subsidies en regelingen waar je gebruik van kunt maken wanneer je een PVT-systeem aanschaft. Dit alles heeft invloed op de totale investering én terugverdientijd van het systeem.

Ten tweede is het van belang dat je inzicht krijgt in het budget dat je ter beschikking hebt voor het PVT-systeem. Heb je een bepaald budget waarvoor een installatie gebouwd mag worden, of is er een bepaald energielevel dat je wilt opwekken?

Als laatste kijken we naar de mogelijkheden die je huidige of toekomstige woning biedt. Hoe groot is je dakvlak en hoeveel panelen passen daarop? Heb je al ruimte voor een boilervat en warmtepomp of moet dit nog gecreëerd worden? En beschikt jouw woning al over het gewenste verwarmingssysteem? Daarnaast is ook de isolatiewaarde van je woning belangrijk.

De prijs van het PVT-systeem

De prijs van het PVT-systeem is verschillend voor iedere situatie. Vandaar dat we hiervoor geen eenduidige prijs kunnen noemen. Wil je meer weten over de prijs van het PVT-systeem voor jouw situatie? Neem dan contact op met een installateur bij jou in de buurt.