Image

3 november 2020

Vaillant: de warmtepomp, het PVT-systeem en de samenwerking

Author

Femke Walda

op 3 november 2020

De warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp heeft altijd een buitenunit nodig en staat algemeen bekend dat ze meer geluid produceren dan de alternatieven. Daarom wordt er in Nederland steeds meer gezocht naar alternatieve oplossingen zoals een grondbron of PVT-systeem.

De warmtepomp geoTHERM 3kW van Vaillant, die Volthera toepast werd in eerste instantie gecombineerd met een een ventilatielucht unit en later met een grondbron. Helaas is een grondbron niet altijd toe te passen bij bestaande woningen, omdat er niet geboord mag worden of dat er geen ruimte is voor grondboringen. Het PVT-systeem van Volthera biedt hiervoor een uitkomst.

De bron wordt hier namelijk vervangen door thermische collectoren die achter de zonnepanelen worden bevestigd. Deze oplossing is stil, onzichtbaar en doordat de bron achter de zonnepanelen bevestigd wordt, toepasbaar in elke situatie.
 

Vaillant en Volthera

Sander van Volthera: “Toen we startten met Volthera hadden we enkel het PVT-paneel. Omdat onze klanten graag een compleet systeem wilden aanschaffen zijn we op zoek gegaan naar partners”. Onze eerste kennismaking met de warmtepomp van Vaillant was tijdens een installateurstraining bij Vaillant. Hier werd duidelijk dat deze warmtepomp een goede match was voor ons Volthera PVT-paneel. Ook de klik met de medewerkers was er en daarom heeft Volthera een samenwerking geïnitieerd met Vaillant. Vaillant zag een toekomst in het PVT-systeem en dacht graag mee in de ontwikkeling van het Volthera systeem. Op de beurs Eigen Huis in 2019, is de samenwerking officieel beklonken.

Patrick: “Vaillant is natuurlijk een product leverancier met verschillende ondersteunende diensten en Volthera is geen product van Vaillant. Toch zijn we erg enthousiast over de totaaloplossing en doen we ons best om onze klanten te overtuigen van dit systeem!”

Alle technische project adviseurs en accountmanagers van Vaillant nemen Volthera mee in het gesprek bij de klant. “Als er een aanvraag bij ons binnenkomt, van bijvoorbeeld 40 woningen, gaat de samenwerking al van start.” Vaillant is hier de leverancier van de warmtepomp en Volthera biedt de overall technische ondersteuning en systeemgarantie aan. Patrick: “Er zijn meerdere bedrijven die PVT verkopen, maar Volthera heeft als enige deze actieve samenwerking met Vaillant”.

Er zijn meerdere oplossingen op dit moment, naast de all electric is hybride een veel toegepaste vorm, hierbij wordt de CV-ketel gecombineerd met de warmtepomp. Wanneer zowel de ketel als de warmtepomp van Vaillant komt krijg je natuurlijk de beste combinatie en een perfecte oplossing.

Patrick: “Wat Volthera heel goed doet is blijven ontwikkelen op vereenvoudiging, zodat het voor de installateur gemakkelijker wordt om te installeren”