Volthera voor installateurs - Volthera

Volthera

Volthera is een combinatie van PV-panelen en thermische zonnecollectoren, waarbij het collectordeel als bronsysteem voor een warmtepomp fungeert. De vraag naar dit product groeit enorm en daarom zoeken we duurzame installateurs die willen bijdragen een klimaatdoelstellingen door huizen te verwarmen zonder gas.

Goedkoop verwarmen zonder gas

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen en hun gasverbruik reduceren. Volthera is een kant-en-klaar pakket dat voorziet in de behoefte van het verwarmen van de woning en het tapwater zonder het gebruik van een buitenunit of grondboring. De collectoren achter de panelen onttrekken warmte uit het zonnepaneel én de buitenlucht. De opgewekte elektriciteit die daar uit komt wordt gebruikt om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. De warmte wordt via een water-glycol-mengsel afgegeven aan de warmtepomp die de warmte vervolgens gebruik voor ruimteverwarming en tapwaterverwarming in het buffervat.

Hybride en all electric

VolThera Plug & Play is op twee manieren te gebruiken namelijk hybride en all electric. Voor bestaande huizen wordt gekozen voor een hybride systeem dat samenwerkt met de huidige cv-ketel, die op extreem koude dagen de verwarming overneemt. Op deze manier kan 70 tot 90% bespaard worden op het gasverbruik. Het all electric systeem kan gebruikt worden bij goed geïsoleerde of nieuwbouw woningen die zijn voorzien van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren met als doel het huis volledig verwarmen zonder gas.

Plug & Play

Het Volthera concept is een totaal pakket waar gebruikt wordt gemaakt van speciaal samengestelde kwaliteitscomponenten bestaande uit een Volthera PVT-paneel, een omvormer met optimizers van SolarEdge, een warmtepomp van Vaillant, een buffervat en optioneel een elektrische naverwarmer. Mede dankzij de aantrekkelijke subsidieregeling op de aanschaf van de warmtepomp en de BTW-teruggave op de panelen, is het ook een slimme keuze voor de portemonnee. Afhankelijk van de situatie is de investering binnen 8 tot 12 jaar terugverdiend.

Installateurs als volwaardig partner

Volthera is continu op zoek installateurs met een duurzame missie waar wij ter ondersteuning de Volthera installateurs training aanbieden. Deze training geeft praktische, theoretische en commerciële kennis over het product. Na deze training ontvang je een persoonlijke certificaat en ben je volwaardig partner van Volthera. Vanaf nu ontvang je van ons opdrachten uit jouw directe omgeving. Ook kun je zelf opdrachten aandragen vanuit jouw bestaande klantenkring. Gezamenlijk doorlopen we het proces vanaf de schouw tot aan de oplevering voor een optimaal en goed resultaat.

Wilt u meer informatie of wilt u graag gecertificeerd Volthera Installateur worden? Meld je dan hier aan

Haal jij alles eruit wat erin zit?

Doe snel de persoonlijke test en kijk hoeveel jij kunt besparen.