Nul op de meter woning - ga voor een duurzaam huis | VolThera

Nul op de meter woning

Huis met 0 op de meter door inzet van Volthera

Wilt u van uw huis een nul op de meter woning maken? Dat is mogelijk met het Volthera systeem. Vergeleken met een gewoon zonnepaneel, levert een Volthera-paneel tot zes keer zoveel energie per m2. Aan de achterkant van het zonnepaneel is namelijk een zonnecollector geplaatst.  Doordat het Volthera systeem dus een twee-in-een-oplossing biedt kunt u met iedere vierkante meter dakoppervlak zowel stroom als warmte oogsten. Energie waarmee u uw tapwater en uw woning verwarmt, maar ook de warmtepomp en andere apparaten in het huishouden van elektriciteit voorziet. Zo haalt u maximaal rendement uit de zon!

Nul op de meter nieuwbouw

Wanneer u energieneutraal wilt bouwen biedt Volthera een perfecte uitkomst voor een nul op de meter woning. In dit geval spreken we van een all-electric systeem. Bij nieuwbouw is het niet mogelijk om een gasaansluiting aan te houden. In dit geval dient de woning goed geïsoleerd te zijn, dient er lage temperatuurverwarming aanwezig te zijn en dient er een back-up systeem te zijn voor de koudste paar dagen van het jaar. Mogelijke oplossingen zijn een elektrisch verwarmingselement, een pellet kachel of het verhogen van het warmtepompvermogen.

Nul op de meter renovatie

Verwarmt u momenteel uw bestaande woning met gas en wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Dan zet u met een Volthera systeem een belangrijke stap naar een huis dat evenveel energie opwekt als het verbruikt. Een nul op de meter woning noemen we dat. Een all-electric systeem is niet altijd mogelijk binnen een bestaande woning. Een hybride tussenoplossing is het plaatsen van het Volthera welke als aanvulling geldt op uw CV ketel. Het behouden van de huidige gasaansluiting is hierbij van belang.

0 op de meter haalbaar met Volthera

Wonen in een energiezuinig huis, waarbij de energierekening nul op de meter aangeeft is mogelijk met een VolThera systeem. Om niets in te leveren op wooncomfort kan het voorkomen dat u 0 op de meter niet haalt tijdens een koude winter. In dit geval laat u de cv-ketel of een ander verwarmingselement bijspringen!

Klik hier voor een uitleg van de werking van VolThera.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.