Image

19 oktober 2021

Prinsjesdag 2021, de duurzame plannen

Author

Vivien Augustinus

op 19 oktober 2021

Subsidies voor het verduurzamen van je woning

In Nederland zijn er al een aantal subsidieregelingen voor het verduurzamen van je woning. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat er meer geld vrijkomt bij deze bestaande regelingen. Zo kan je bijvoorbeeld een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. En wist je dat het kabinet via een Nationaal Isolatieprogramma 20% van de huur- en koopwoningen in Nederland wil verbeteren op het gebied van isolatie? Daarbij zijn als eerste de slecht geïsoleerde woningen aan de beurt.

Kies voor duurzaamheid onderweg

Wil je naast je woning ook je vervoer verduurzamen in de vorm van een elektrische auto? Dan is er goed nieuws! De stroom die gebruikt wordt bij oplaadpunten voor het opladen van je auto blijft de komende jaren relatief goedkoop. Nog niet direct klaar om elektrisch te rijden? Een minder vervuilende auto aanschaffen is sowieso een slim idee. De autobelastingen worden namelijk volgens jaar hoger voor auto’s die niet aan milieueisen voldoen.

Energiebelasting op stroom daalt, maar stijgt voor gas

Misschien heb je het al gemerkt, de prijzen op gas zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Een vast contract is nu al een aantal honderden euro’s duurder dan begin juli. De stijging van de prijs komt door de tekorten aan gas in Europa.

Energiebedrijven geven daarbij ook aan dat de huidige trend van prijsverhogingen nog wel even door zal zetten. Daarentegen daalt wel de prijs op stroom. Door de stijgende gasprijzen is het wellicht een goed moment om te kijken naar alternatieven voor gas voor jouw woning.