Brandveiligheid - Volthera

De laatste weken heeft u het regelmatig voorbij zien komen op het nieuws, brand bij zonnepanelen. Uit verricht onderzoek is gebleken dat het grootste aantal van de branden ontstaat bij indaksystemen met veelal als oorzaak ‘slecht aangesloten connectoren’. In deze blog informeren we u graag over de brandveiligheid van indaksystemen in combinatie met VolThera Plug & Play.

Brandveiligheid

De laatste weken heeft u het regelmatig voorbij zien komen op het nieuws, brand bij zonnepanelen. Uit verricht onderzoek is gebleken dat het grootste aantal van de branden ontstaat bij indaksystemen met veelal als oorzaak ‘slecht aangesloten connectoren’. (1)

Vanwege deze berichtgeving ontstaat er bij veel huiseigenaren twijfel om zonnepanelen te installeren en met name indaksystemen. Onterecht, want de indaksystemen waarbij deze branden ontstaan beschikken vaak niet over het juiste materiaal onder de panelen. Wanneer u bij het VolThera Plug & Play concept kiest voor een indaksysteem wordt er gebruik gemaakt van het AEsthetica montagesysteem. Dit indak montage systeem maakt gebruik van brandwerende stalen damwandplaten die beschikken over een brandklasse A2, deze zijn praktisch onbrandbaar. Omdat de damwand platen over een dal beschikken, worden de panelen aan de onderkant geventileerd. Tevens maakt het VolThera Plug & Play concept gebruik van het merk SolarEdge voor de omvormer en optimizers. Dit systeem biedt veiligheidsoplossing tegen elektrocutie en brandgevaar, daarnaast is het systeem uitgerust met een vlamboog detectie.
Wist u trouwens dat het AEsthetica indaksysteem recent ook de waterdichtheidstest bij de TüV Rheinland met vlag en wimpel heeft doorstaan? Het systeem is dus “TüV geprüft” en zowel waterdicht als brandveilig.

Tot slot, om VolThera Plug & Play te installeren volgt de installateur voorafgaand een training waar aandacht wordt besteed aan alle facetten die noodzakelijk zijn om het systeem veilig en kundig te installeren.

Heeft u verder vragen hoe wij omgaan met de brandveiligheid rondom VolThera Plug & Play indaksystemen? Neem dan gerust contact met ons op via: 0497 555 362.
 

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met een VolThera Plug & Play
Doe snel de test en ontdek in een paar eenvoudige stappen welk VolThera Plug & Play-systeem voor uw situatie geschikt is, en hoeveel u kunt besparen.

Bron:

(1) SolarMagazine, Rapport TNO over branden met zonnepanelen openbaar: connectoren de oorzaak, indaksystemen het vaakst getroffen, via www.solarmagazine.nl