Thuisaccu voor zonnepanelen en PVT-panelen

Thuisaccu voor zonnepanelen en PVT-panelen

zet je opgewekte duurzame energie zoveel mogelijk in voor eigen gebruik

Met het PVT-systeem wek je zowel stroom als warmte op. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voor eigen gebruik inzetten. De zonne-energie kan je opslaan in een thuisaccu, ook wel een batterij voor zonnepanelen of zonnepanelen accu genoemd. Hierdoor is het mogelijk om in de avond gebruik te maken van de duurzaam opgewekte energie. Maar welke accu is nu geschikt voor jouw zonnepanelen of PVT-systeem?

Verschillende soorten thuisaccu's voor zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten batterijsystemen. Neem nou GREENROCK, de zoutwaterbatterij. Dit is een veilig en milieuvriendelijk batterijsysteem met een capaciteit van 5 tot 30kWh. Een batterij voor zonnepanelen in jouw woning, is dat wel zo veilig? Deze zoutwater accu voor zonnepanelen is niet-ontvlambaar, niet- explosief, bevat het geen toxische materialen en kan gewoon aangeraakt worden. Een systeem dat dus geheel veilig is om in je woning of schuur te plaatsen. Daarnaast is het systeem geheel onderhoudsvrij. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Maar naast de batterijopslag voor zonnepanelen genaamd GREENROCK, heb je natuurlijk ook nog andere opties. Zo heb je bijvoorbeeld StorEdge van SolarEdge. StorEdge is een DC-gekoppelde oplossing. De toegepaste batterij wordt gevoed door een enkele omvormer en biedt hogere energieproductie, geavanceerde veiligheid en monitoring op paneelniveau.

Batterijsysteem als back-up oplossing

Een thuisaccu voor zonnepanelen of PVT-panelen kan ook als back-up oplossing dienen. Belangrijke verbruikers zoals de koelkast, diepvriezer, alarmsystemen, automatische poorten en andere blijven van stroom voorzien. Maar dit is geen standaard functie van het batterijsysteem. Hier is namelijk een aparte omvormer en de benodigde apparatuur voor nodig.

Thuisaccu

Smart home

Wil je jouw duurzaam opgewekte energie nog meer voor eigen gebruik inzetten. Dan kan je naast een thuisaccu ook voor bijvoorbeeld smart energy producten kiezen. Net zoals bij de batterijsystemen zijn er ook hier weer veel verschillende varianten van op de markt. Een voorbeeld van een smart home oplossing is een speciale schakelaar waarmee je op afstand apparaten in of uit kan schakelen. Maar ook bijvoorbeeld een lader voor jouw elektrische auto. Deze zonnepaneel acculader laad door middel van zonne-energie jouw elektrische auto op.